Skip to main content
Grachtweg 2 (De Oude Pastorie), 2161 HN Lisse, Tel: (0252) 417928, E-mail: info@work2work.nl

Re-integratie Spoor 2

Voor werkgevers:

Wat is Re-integratie Spoor 2?

Wanneer uw werknemer onverhoopt gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikt raakt door psychische of lichamelijke klachten, dan is dit een lastige situatie. Dit geldt voor zowel uw werknemer als u, de werkgever. Als Spoor 1 geen uitkomst biedt voor deze werknemer binnen uw eigen bedrijf, dan bent u verplicht re-integratie Spoor 2 in te zetten. Door middel van re-integratie gaat u samen met uw werknemer op zoek naar een ander bedrijf, waar deze werknemer blijvend in dienst kan treden.

Work2Work is de juiste keuze om deze werknemer aan een (nieuwe) passende werk te helpen bij een andere werkgever. Onze persoonlijke, betrokken en daadkrachtige aanpak en samenwerking met uw werknemer zal voldoen aan de wettelijke richtlijnen van Wet Verbetering Poortwachter en UWV.

Bekijk hier wat re-integratie voor u betekent en hoe de tijdlijn van een traject eruit zal zien.

Voorkom loonsanctie UWV

Wanneer u als werkgever geen of niet (tijdig) genoeg actie onderneemt, dan riskeert u de kans om een loonsanctie te ontvangen van UWV. In dat geval moet u uw werknemer een heel bruto jaarsalaris doorbetalen! Work2Work zal ervoor zorgen dat het gehele traject aan de wettelijke verplichtingen van UWV voldoet, waardoor u géén loonsancties zal ontvangen.

De unieke voordelen van Spoor 2 via Work2Work:

 • Focus op voorkomen van alle loonsancties UWV
 • Gecertificeerde register arbeidsdeskundigen
 • Actuele wetswijzigingen die voor u van belang zijn
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Voor werknemers:

Wat is Re-integratie Spoor 2?

Wanneer u als werknemer arbeidsongeschikt bent geworden en u uw huidige functie niet meer kan uitvoeren, is dit natuurlijk heel vervelend. In dat geval zal uw werkgever re-integratie inzetten om u spoedig weer aan het werk te helpen. Als Spoor 1 (bij uw huidige werkgever) geen uitkomst biedt, dan zal uw werkgever verplicht re-integratie Spoor 2 moeten starten. Dit houdt in dat er een nieuwe passende functie voor u wordt gezocht bij een andere werkgever. Work2Work kan u tijdens dit traject begeleiden en helpen aan een nieuwe baan. U bent volgens de richtlijnen van UWV verplicht om aan dit re-integratietraject mee te werken.

Bekijk hier wat re-integratie voor u kan betekenen en hoe de tijdlijn van een traject eruit zal zien.

Wet Verbetering Poortwachter

Vanaf de eerste dag van ziekmelding door arbeidsongeschiktheid moet er actief worden gezocht naar een oplossing, binnen het tijdsbestek van twee jaar. Vanuit de ‘Wet Verbetering Poortwachter‘ hebben werkgever en werknemer de plicht om, conform de wettelijke kaders, een maximale inspanning te leveren voor het slagen van de re-integratie.

Vraag informatie aan

Voor meer informatie kunt u onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Please do not fill this field!

Aanpak

Een Spoor 2-traject moet uiterlijk binnen 6 weken na de Eerstejaars-evaluatie (in de 52e verzuimweek) worden gestart. In het Spoor 2-traject stellen we allereerst een actieplan op samen met de werknemer. Hierin bepalen wij de stappen die nodig zijn bij het vinden van een nieuwe baan, zoals sollicitatietrainingen, netwerktrainingen en begeleiding bij het vinden van nieuw werk. Al onze inspanning voor de werknemer worden conform ‘Wet Verbetering Poortwachter’ in het dossier bijgehouden.

Binnen het Spoor 2 traject bieden wij o.a. het volgende:

 • Uitgebreid persoonlijk intakegesprek
 • Sollicitatie & communicatietraining
 • LinkedIn + Social Media training & advies
 • Actieve bemiddeling
 • Persoonlijke voortgangsgesprekken
 • Arbeidsgewenning-trajecten en proefplaatsingen
 • Register Arbeidsdeskundigen, NMI register mediators en ervaren re-integratie coaches

Bent u die werkgever die geen risico wil lopen op een loonsanctie? En wilt u uw werknemer zo snel mogelijk weer aan een nieuwe baan helpen? Wij kunnen u hierbij van dienst zijn en u alles vertellen over Spoor 2 trajecten!

Voor meer informatie of een ‘offerte op maat’ bel: 0252-417 928 of mail naar: info@work2work.nl