Skip to main content
Grachtweg 2 (De Oude Pastorie), 2161 HN Lisse, Tel: (0252) 417928, E-mail: info@work2work.nl

Outplacement & Mobiliteit

Wat is Outplacement?

Mogelijke aanleidingen voor Outplacement:

Vele organisaties krijgen weleens met één van de volgende situaties te maken:

 • Ontslag dreigt voor werknemer(s) vanwege reorganisatie
 • Werknemers zijn vanwege bedrijfseconomische redenen boventallig geworden
 • Onoplosbaar conflict tussen werknemer en werkgever
 • Ontevredenheid vanuit één of beide partijen

Deze situaties zijn natuurlijk vervelend voor beide partijen, maar met name voor de werknemer die mogelijk ontslagen dreigt te worden. Outplacement biedt in zulke gevallen een oplossing voor beide partijen. Bij outplacement worden de met ontslag bedreigde werknemers geadviseerd en begeleid in het vinden van werk bij een nieuwe werkgever. Of bij het starten als zelfstandig ondernemer. Zowel de werkgever als werknemer kunnen het initiatief nemen om voor een outplacementtraject te kiezen.

Lees hier wanneer een werknemer wel of niet ontslagen mag worden, ook wel ontslagrecht genoemd.

De unieke voordelen van Outplacement
Mobiliteit via Work2Work:

 • Gecertificeerde register arbeidsdeskundigen
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Hoog uitstroompercentage
 • Groot zakelijk netwerk

Wat is Mobiliteit?

Bij Mobiliteit verloopt het proces anders dan outplacement. Mobiliteit staat voor ‘beweging’, waar meestal wel afscheid wordt genomen van werknemer(s) vanwege bepaalde bedrijfsomstandigheden. Deze bedrijfsomstandigheden hoeven echter niet altijd een negatieve betekenis te hebben. Mobiliteit omschrijft de mate waarin werknemers bereid zijn, of in staat zijn ten behoeve van hunzelf en/of hun huidige werkgever binnen de arbeidsmarkt te veranderen van functie, werkgever, beroep, regio, sector of een combinatie van deze aspecten.

De aanleidingen voor mobiliteit kunnen onderscheiden worden in verschillende vormen:

 • Richting: interne of externe mobiliteit
 • Initiatief: vrijwillige of gedwongen mobiliteit
 • Niveau: verticale of horizontale mobiliteit
 • Doelstelling: curatieve of preventieve mobiliteit
 • Complexiteit: operationele of strategische mobiliteit

Voordelen

Ondanks de diverse oorzaken, biedt outplacement of mobiliteit toch een voordeel voor beide partijen:

 • De werknemer ontvangt passend advies, trainingen en (mogelijk) een transitievergoeding, zodat de werknemer spoedig op zoek kan naar een nieuwe werkgever, om zo weer aan de slag te gaan.
 • De werkgever behoudt de verantwoordelijkheid tot goed werkgeverschap, door werknemer te ondersteunen en niet zomaar direct te ontslaan of op straat te zetten. Bovendien bespaart de werkgever tijd en geld dankzij outplacement.

Tijd en kosten besparen

Als outplacementbureau kan Work2Work de werkgever van dienst zijn door het werk uit handen van de werkgever te nemen, zodat de werkgever zich op andere zaken kan richten. Tevens bespaart de werkgever veel geld met outplacement via Work2Work. Verder zorgen wij samen met de werknemer voor de nodige begeleiding, professionele advies en bemiddeling om ander werk te vinden.

Vraag informatie aan

Voor meer informatie kunt u onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Please do not fill this field!

Aanpak

Wij bieden de werknemer de juiste trainingen aan om een (nieuwe) passende functie te vinden bij een andere werkgever. Work2Work heeft (als gecertificeerd outplacementbedrijf) veel ervaring in sollicitatietrainingen, arbeidsbemiddeling en coaching. Het gezamenlijke doel is helder en onze doelgerichte aanpak werkt altijd succesvol. Het overgrote deel van onze outplacement- of mobiliteitskandidaten heeft binnen 9 tot 12 maanden weer een goedbetaalde baan gevonden. Gezamenlijk maken wij dit mogelijk, want de persoonlijke samenwerking zorgt ervoor dat de werknemer zich ‘thuis’ voelt bij ons.

Outplacement Tools

Om succesvol een nieuwe betaalde baan te realiseren bieden wij een pakket van ‘outplacement tools’ aan. Deze tools zijn op basis van ‘maatwerk’ in te zetten met het oog op de behoefte van de kandidaat. De inzet van deze outplacement tools wordt individueel vastgelegd in het trajectplan.

De in te zetten outplacement tools bestaan uit het inzetten van inter-persoonlijke cognitieve trainingen op basis van NLP, personal coaching, sollicitatietraining en presentatie, personal branding, opmaak sollicitatiebrief en curriculum vitae, social media trainingen, jobhunting, actieve arbeid- en zakelijke netwerkbemiddeling.

Binnen het traject bieden wij o.a. het volgende:

 • Sollicitatietraining
 • Coaching
 • Deelname aan netwerkbijeenkomsten
 • Jobhunting
 • Arbeidsbemiddeling

Trajectduur: 9 – 12 maanden

Bent u werknemer of werkgever en herkent u uzelf in één van de bovengenoemde situaties? Of wilt u als werkgever tijd en geld besparen in dit proces? Work2Work is actief door heel Nederland, dus wacht niet langer en neem direct contact met ons op. Onze Register Arbeidsdeskundigen staan klaar om u te helpen!

Voor meer informatie of een offerte bel: 0252-417 928 of mail naar: info@work2work.nl