Skip to main content
Grachtweg 2 (De Oude Pastorie), 2161 HN Lisse, Tel: (0252) 417928, E-mail: info@work2work.nl

Voor de werknemer

Daarnaast kunt u bij een toekomstige werkgever aangeven dat er interessante regelingen zijn vanuit de overheid om mensen in dienst te nemen of te houden. Het is handig dat u ook weet wat er precies mogelijk is, want dit kan de werkgever en u voordeel opleveren.

Proefplaatsing

Hebt u een nieuwe baan in zicht, maar twijfelt de werkgever of u het werk wel aankunt? Dan is er een oplossing genaamd de ‘proefplaatsing’. Een proefplaatsing houdt in dat u twee maanden op proef werkt bij een nieuwe werkgever. Deze periode is gelijk aan de normale proeftijd. In deze tijd betaalt de werkgever u geen loon, maar behoudt u uw uitkering. Vervolgens kijkt u samen met uw werkgever hoe het verloopt.

Voorwaarden proefplaatsing

Uw werkgever moet verklaren dat hij bereid is om u een contract van minimaal zes maanden aan te bieden. Een proeftijd is na de proefplaatsing niet meer nodig. U kunt direct in dienst treden als beide partijen tevreden zijn over de afgelopen proefplaatsing. U en uw toekomstige werkgever moeten wel eerst toestemming hebben van UWV, voordat u kunt beginnen met de proefplaatsing.

Premiekorting

Bent u 50 jaar of ouder en heeft u een uitkering? Als een werkgever u in dienst neemt, kan hij een korting op de premies krijgen die hij aan de Belastingdienst moet betalen. Deze korting kan oplopen tot € 7.000,- per jaar. De werkgever krijgt deze korting zolang u daar werkt, maar tot maximaal drie jaar.

Wat Work2Work voor u kan betekenen:

  • Sollicitatie- en communicatietraining
  • Gesprekken bij u thuis of bij een begeleidingslocatie in de buurt
  • Dankzij ons grote netwerk heeft u meer keuze & sneller kans op een passende baan
  • Persoonlijke aanpak, met regelmatige voortgangsgesprekken
  • Ons team van jobhunters helpt u bij het vinden van passende vacatures

Compensatieregeling oudere werknemers

Als u ziek wordt kan uw nieuwe werkgever gebruikmaken van de compensatieregeling oudere werknemers. Hiervoor moet u wel voor 8 juli 1954 zijn geboren en ten minste 52 weken onafgebroken een WW-uitkering ontvangen. De compensatieregeling oudere werknemers betekent dat u in de eerste vijf jaar van uw dienstverband een Ziektewet uitkering krijgt als u ziek wordt. De uitkering begint als u dertien weken ziek bent geweest. UWV betaald de uitkering meestal aan de werkgever. Deze zal dan de uitkering verrekenen met uw loon. 

Voor meer informatie en uitleg over de verschillende regelingen en subsidies kunt u terecht bij één van onze medewerkers. Zij helpen u graag verder. Bel naar: 0252-417928 of mail ons via: info@work2work.nl