Skip to main content
Grachtweg 2 (De Oude Pastorie), 2161 HN Lisse, Tel: (0252) 417928, E-mail: info@work2work.nl

Corporate Story

In 1988 begon een jonge man aan zijn studie Personeel en Arbeid in Rotterdam. Deze opleiding paste goed bij zijn talenten en interesses. Ook waren de secundaire leervoorwaarden niet slecht; naast een bar en gelegenheid om te socializen, waren de dames beslist de moeite waard!

Na een leuke schooltijd en met een diploma op zak, wilde hij serieus aan de slag. Hij werkte de eerste jaren als uitzendconsulent en in 1999 maakte hij de overstap naar het UWV in Leiden waar hij ook zijn vrouw ontmoette. Na enkele rustige UWV-jaren stortte hij zich in 2004 in de hectiek van Flynth te Lisse in de rol van HRM consultant, bedrijfsadviseur, arbeidsdeskundige en nog veel meer. Hier werkte hij zo hard dat zelfs zijn gezin dacht: ‘Wie is toch die man die zondag het vlees komt snijden?’.

Gelukkig werd de re-integratiemarkt, waar hij zoveel ervaring mee had, geprivatiseerd in 2008. Dit betekende dat arbeidsdeskundigen zelf een re-integratiebedrijf konden opzetten en dit was een droom die hij niet voor mogelijk had gehouden. Met ondersteuning van zijn gezin besloot hij om zijn lange droom die hij bijna had opgegeven, nieuw leven in te blazen. Zo kon hij zijn passie voor ondernemen, werk en mensen combineren. In 2008 richtte hij Work2Work Personele Diensten BV op wat staat voor werken voor andermans werk.

Met vier man begon hij aan zijn allergrootste avontuur. De tijd zat hem echter niet mee en al snel kwam hij erachter dat het ondernemerschap niet altijd even makkelijk was. Zo ging onder andere de re-integratiemarkt op slot. Twee jaar later was er gelukkig licht aan het eind van de tunnel, want vanaf 2010 kwam de re-integratiemarkt weer op gang en zat er eindelijk schot in de zaak. Na deze tegenslagen in de eerste twee jaar, groeide Work2Work uit naar een financieel gezonde en onafhankelijke onderneming met een landelijk bereik.

Na deze zware strijd kon hij eindelijk zijn echte droom waarmaken. De droom om werknemers weer aan het werk te krijgen en een steentje bij te dragen aan de invulling van hun werkleven. Hij vond het toen al belangrijk dat dit mensenwerk wordt gedaan door mensen die dicht bij zieke werknemers en re-integratiecliënten staan. Veel van het personeel wat hij aannam kwam uit zijn eigen re-integratie cliëntenbestand en zo zorgde hij ervoor dat andere cliënten merkten dat ze oprecht begrepen en geholpen werden. Zijn motto was dan ook: ‘Een zakelijke benadering vanuit de menselijke maat’. Zo werd de re-integratie van Work2Work uitgebreid met netwerkgroepen, taaltrainingen, communicatietrainingen en sollicitatietrainingen. Terwijl re-integratie normaal gesproken alleen persoonlijke begeleiding biedt aan een cliënt. Op deze manier wordt er meer geïnvesteerd in de cliënt dan alleen een persoonlijke begeleiding. Om die redenen wordt zijn motto waargemaakt.

Deze man die in 2008 met deze idealen een klein kantoor in Lisse startte, heet Edvard Hazebroek, directeur van Work2Work Personele Diensten BV.

Tegenwoordig is Work2Work uitgegroeid van Lisse naar een landelijk re-integratie- en outplacementkantoor met begeleidingslocaties door heel Nederland. In deze groei heeft Work2Work zich voortdurend flexibel opgesteld, omdat een re-integratie- en outplacementbedrijf moet inspringen op de constante veranderingen in de wetgeving en regelgeving van de overheid. Edvard gelooft sterk in het uitdagen en investeren in de talenten van mensen en handelt hier ook naar. Hij ziet graag dat mensen hun eigen grenzen verleggen en daardoor nieuwe mogelijkheden in zichzelf ontdekken. Niet alleen heeft Edvard deze visie voor mensen, maar ook alle personeel van Work2Work. Naast re-integratie en outplacement biedt Work2Work ook mediation aan om arbeidsconflicten op de werkvloer op te lossen.

“Work2Work…waardevol in werk!”