Skip to main content
Grachtweg 2 (De Oude Pastorie), 2161 HN Lisse, Tel: (0252) 417928, E-mail: info@work2work.nl

Re-integratie voor Verzekeraars

Bent u een verzekeraar en kan het personeel van uw verzekerde relatie het werk niet meer uitvoeren?

Re-integratie is de oplossing voor uw relatie!

Re-integratie Spoor 1 en Spoor 2

Wanneer het personeel van uw verzekerde relatie arbeidsongeschikt raakt ontstaat er een lastige situatie voor beide partijen. Dan moet re-integratie worden gestart. Vanaf de eerste dag van ziekmelding door arbeidsongeschiktheid moet er actief worden gezocht naar een oplossing, binnen het tijdsbestek van twee jaar. Wij kunnen u als verzekeraar assisteren bij het uitvoeren van het Spoor 1 onderzoek en/of een Spoor 2-traject. Work2Work is namelijk gespecialiseerd in deze diensten.

Waarom moet u kiezen voor Work2Work?

  • Wij voorkomen een langdurig verzuimtraject bij werknemer
  • Geen hoge kosten voor werkgever
  • Focus op voorkomen van alle loonsancties UWV
  • Gecertificeerde Register Arbeidsdeskundigen
  • Direct op de hoogte van actuele wetswijzigingen die voor u van belang zijn
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • Persoonlijk aanpak en verschillende trainingen voor werknemer
  • Dossiers op orde, conform Wet Verbetering Poortwachter

Samenwerking

Volgens de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) zijn er een aantal verplichtingen vastgelegd met als uitgangspunt dat snel en effectief ingrijpen de verzuimperiode korter maakt. Vanuit UWV wordt er veel aandacht besteed aan de re-integratie-samenwerking tussen werkgever, bedrijfsarts en werknemer. Als u Work2Work hierbij inschakelt, dan zorgen wij ervoor dat alles in goede banen verloopt, waardoor de werkgever geen loonsanctie zal ontvangen van UWV. Als uw relatie niet snel en tijdig genoeg actie onderneemt om haar werknemer weer aan het werk te krijgen, kan deze relatie van UWV een loonsanctie opgelegd krijgen. In dat geval moet er een heel bruto jaarsalaris door worden betaald.

Aanpak

De verzekeraar of werkgever schakelt een extern bureau in om deze sancties te voorkomen. Ook zal Work2Work de werknemer van uw relatie verder begeleiden en helpen aan een (nieuwe) passende baan. In ons Spoor 2-traject zoeken en kunnen wij een nieuwe, passende functie voor deze werknemer bij een ander bedrijf vinden. Al onze inspanningen voor deze werknemer worden conform de wettelijke verplichtingen van ‘Wet Verbetering Poortwachter’ in het dossier bijgehouden.

In het Spoor 2-traject stellen we allereerst een actieplan op met de werknemer. Hierin worden de stappen bepaald die nodig zijn bij het vinden van een nieuwe baan, zoals sollicitatietrainingen, social mediatrainingen en begeleiding bij het vinden van nieuw werk.

Landelijk inzetbaar

Work2Work staat klaar om uw verzekerde relatie zo snel mogelijk te helpen met haar arbeidsongeschikte personeel. We beschikken over een zeer uitgebreid landelijk netwerk, we denken met hun mee en wij zijn creatief in het bedenken van oplossingen. Hoe eerder u in actie komt, hoe eerder u een langdurig verzuimtraject kan voorkomen voor uw relatie. Work2Work is tevens landelijk inzetbaar. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Lisse en wij hebben verschillende begeleidingslocaties door heel Nederland.

Re-integratie voor Verzekeraars

Bent u opzoek naar een succesvol en landelijk re-integratiekantoor voor uw verzekerde relatie? En wilt u de werknemers van deze relatie zo spoedig mogelijk aan een nieuwe baan helpen?

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u ons bellen via: 0252-417928 of e-mail: info@work2work.nl