Skip to main content
Grachtweg 2 (De Oude Pastorie), 2161 HN Lisse, Tel: (0252) 417928, E-mail: info@work2work.nl

Re-integratie Spoor 1

Voor werkgevers:

Wat is Re-integratie Spoor 1?

Wanneer uw werknemer arbeidsongeschikt raakt voor een langere periode, door psychische of lichamelijke klachten en door deze beperkingen helaas zijn functie niet meer kan uitoefenen, ontstaat er voor u beiden een vervelende situatie. Het is aan u als werkgever om voor uw werknemer terugkeer binnen eigen bedrijf mogelijk te maken, bijvoorbeeld door de werknemer indien mogelijk zijn of haar huidige functie te laten hervatten of een andere (passende) functie aan te bieden. Work2Work kan u adviseren over de mogelijkheden binnen uw bedrijf, door middel van een Re-integratie Spoor 1 onderzoek. De conclusies worden vastgelegd in een helder rapportage.

Bekijk hier wat re-integratie voor u betekent en hoe de tijdlijn van een traject eruit zal zien.

Voorkom loonsanctie UWV

Wacht u als werkgever te lang met het aanmelden van uw zieke werknemer of u dit helemaal niet, dan loopt u het risico op een loonsanctie van de UWV. Ook als u volgens UWV niet genoeg hebt gedaan aan de re-integratie van uw zieke werknemer, zodra deze werknemer een WIA-uitkering aanvraagt loopt u het risico op zo’n loonsanctie. UWV kan u dan verplichten om maximaal 1 jaar langer het loon van uw zieke werknemer door te betalen. Ontslag is dan onmogelijk. Schakel Work2Work op tijd in, dan zorgen wij ervoor dat het traject in goede banen verloopt zonder loonsancties!

De unieke voordelen van Spoor 1 via Work2Work:

 • Focus op het voorkomen van alle loonsancties UWV
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Gecertificeerde register arbeidsdeskundigen
 • Actuele wetswijzigingen die voor u van belang zijn
 • Wij denken met u mee en zijn creatief in het bedenken van oplossingen voor u

Voor werknemers:

Wat is Re-integratie Spoor 1?

Wanneer u als werknemer ziek bent voor een langdurige periode, dan begint uw werkgever samen met u aan een re-integratietraject. Uw werkgever is verplicht om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk weer aan het werk kan. Er moet eerst worden onderzocht of u bij uw huidige werkgever kan terugkeren, in eerste instantie in de eigen functie. Als dit niet mogelijk is, dan wordt er door een bedrijfsarts en Work2Work bepaalt of u een andere passende functie bij uw huidige werkgever kunt vervullen. Dit wordt Re-integratie Spoor 1 genoemd. Als werknemer bent u verplicht om aan dit re-integratietraject mee te werken.

Bekijk hier wat re-integratie voor u kan betekenen en hoe de tijdlijn van een traject eruit zal zien.

Traject Starten

Vanaf de eerste dag van ziekmelding door arbeidsongeschiktheid moet er actief worden gezocht naar een oplossing binnen het tijdsbestek van twee jaar. Hoe eerder de werkgever actie onderneemt, hoe eerder hij of zij een langdurig verzuimtraject kunnen voorkomen. Werkgevers kunnen ons al inschakelen vanaf de eerste verzuimdag. Dit scheelt een hoop moeite voor de werkgever en zo houdt de werkgever tijd over voor andere zaken.

Binnen het Spoor 1 onderzoek bieden wij o.a. het volgende:

 • Inventarisatiegesprek
 • Uitgebreide persoonlijk intakegesprek met werkgever en werknemer
 • Quickscan van het personeelsdossier
 • Uitgebreide arbeidsdeskundige onderzoek op de werkplek
 • Adviesrapportage: terugkeer naar eigen werk of ander werk binnen het bedrijf
 • Uitgebreide onderzoek naar alternatieven binnen uw bedrijf
 • Advies over mogelijke alternatieve opties
Factsheets Wet Verbetering Poortwachter 768x543 1 361b1e56

Haalbaarheidsonderzoek

Wanneer structurele re-integratie in eigen werk of in de vorm van een ander passend functie bij de huidige werkgever niet mogelijk blijkt voor de zieke werknemer, dan raadt Work2Work de betrokken partijen om een haalbaarheidsonderzoek te laten verrichten. Dit op basis van de door de bedrijfsarts opgestelde belastbaarheid. Een haalbaarheidsonderzoek moet aantonen of de inzet van een Spoor 2 traject voor de zieke medewerker zinvol is of dat er volgens de arbeidsdeskundige te weinig tot geen benutbare mogelijkheden zijn.

Wilt u als werkgever tijd en kosten besparen en uw werknemer weer zo snel mogelijk aan het werk krijgen? Of een loonsanctie van UWV voorkomen? Onze arbeidsdeskundigen staan graag voor u klaar om u te helpen of u meer te vertellen over het Spoor 1 onderzoek!

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u ons bellen via: 0252-417928 of e-mail: info@work2work.nl