Skip to main content
Grachtweg 2 (De Oude Pastorie), 2161 HN Lisse, Tel: (0252) 417928, E-mail: info@work2work.nl

Re-integratie via Gemeente

Wat houdt re-integratie via Gemeente in?
Heeft u een uitkering van de gemeente en wilt u weer graag aan de slag? Dan kunt u samen met uw gemeente kiezen voor re-integratie. Het is mogelijk om hierbij Work2Work in te schakelen om u te ondersteunen in het scholen, begeleiden of het zoeken van werk. Zodra u uwIndividuele Re-integratie Overeenkomst‘ (IRO) bij ons tekent, kunt u rekenen op een persoonlijke begeleiding. Met een IRO bepaal je zelf de hulp die je krijgt bij het zoeken naar een baan en welk re-integratiebedrijf u hiermee kan helpen. Jouw wensen staan bij ons centraal. Wij doen er alles aan om voor u een passende baan te vinden. Na goedkeuring van het re-integratietraject starten wij als voorbereiding met een intakegesprek om inzicht te krijgen in uw situatie en uw wensen.

Wettelijke verplichtingen
De gemeente is op grond van de ‘Wet Werk en Bijstand’ (WWB) verantwoordelijk voor het aanbieden van re-integratie om u te helpen een baan te vinden. U bent verplicht gebruik te maken van de voorzieningen die de gemeente voor u nodig vindt. Doet u dit niet, dan kan de gemeente uw uitkering verlagen. De gemeente is overigens volledig vrij in haar keuze om re-integratievoorzieningen zelf uit te voeren of uit te besteden aan een re-integratiebedrijf als Work2Work.

Re-integratie zonder uitkering?
Heeft u helemaal geen uitkering en wilt u (weer) aan het werk? Dan kan uw gemeente u misschien helpen bij uw re-integratie. U schrijft zich dan eerst in als werkzoekende bij UWV. Daarna beoordeelt de gemeente of u inderdaad hulp bij uw re-integratie nodig heeft.

Een Re-integratietraject bij Work2Work bevat o.a. het volgende:
Uitgebreid persoonlijk intakegesprek

  • Sollicitatie- en Communicatietraining
  • LinkedIn & Social Media training + advies op verzoek
  • Personal Branding training
  • Actieve bemiddeling
  • Persoonlijke of groepsgewijze sollicitatiebegeleiding en voortgangsgesprekken
  • Arbeidsgewenningstrajecten en proefplaatsingen in diverse sectoren
  • Taaltrainingen door Neerlandici
  • Register Arbeidsdeskundigen, NMI Register Mediators en ervaren Re-integratiecoaches
  • Schuldhulpverlening bij toestemming van de Gemeente

Ons doel is een succesvolle match te vinden tussen u en de nieuwe werkgever. De werkgever heeft een gemotiveerde werknemer en u hebt het werk dat u wil en aan kan. Door middel van diverse trainingen verkrijgt u de vaardigheden die essentieel zijn bij het solliciteren. Wij kunnen u ook een werkstage of een proefplaatsing aanbieden met behoud van uw bijstandsuitkering.

Meer informatie?

Hebt u een uitkering en wilt u re-integreren naar de arbeidsmarkt? En kunt u daar een persoonlijke aanpak bij gebruiken? Neem dan contact met ons op. Onze re-integratiecoaches staan klaar om u te helpen.

Voor meer informatie kunt u ons bellen via: 0252-417928 of e-mail: info@work2work.nl