Ruzie over re-integratie vaak reden voor ontslag

Wat zij de tien belangrijkste redenen voor ontslag op staande voet?

Een paar casino-muntstukken van 2 euro in eigen zak steken of een zoon op de loonlijst zetten voor bijna een ton: de redenen voor ontslag op staande voet kunnen nogal verschillen. Maar volgens de Volkskrant is diefstal de meest voorkomende aanleiding om ontslagen te worden, blijkt uit onderzoek naar 194 rechtszaken over ‘staande voetjes’.

Re-integratie op nummer 3.

Diefstal is voor werkgevers veruit de belangrijkste reden voor een ontslag op staande voet, gevolgd door fraude en conflicten over de re-integratie van door ziekte, burn-out of blessures gevelde werknemers. ‘Niet meewerken aan re-integratie’, bijvoorbeeld na een ziekte of burn-out, vormt bij een op de acht ontslagen op staande voet de steen des aanstoots. Zo werd een zieke werknemer van een groothandel in autogereedschap op staande voet ontslagen nadat zijn baas hem voorbij had zien komen op beelden van een Limburgse tv-zender. Daarop was hij in actie te zien als kok tijdens een benefietavond van een Indonesisch restaurant. Vlak daarvoor had hij zijn baas nog bezworen dat hij het gezien zijn ziekte niet kon maken om op de benefietavond te werken.

Tegelijkertijd toetsen rechters streng of werkgevers wel een dringende reden hebben om werknemers op staande voet te ontslaan.

Top 10 belangrijkste redenen:

  1. Diefstal
  2. Fraude
  3. Niet meewerken aan re-integratie (bijvoorbeeld na een ziekte of burn-out)
  4. Disfunctioneren
  5. Concurreren met de werkgever (bijv. klanten stelen)
  6. Geweld of bedreiging
  7. Werkweigering
  8. Misbruik van data (bijv. ongeoorloofd inzien van medisch dossier)
  9. Kritiek op werkgever
  10. Overig (o.a. alcoholmisbruik, roken tijdens werk)

Lees hier het volledige artikel van de Volkskrant:
https://www.volkskrant.nl/economie/de-tien-belangrijkste-redenen-voor-ontslag-op-staande-voet~a4511145/