Met de taxi naar je werk!

Work2Work werkt sinds enige tijd samen met haar cliënten en opdrachtgevers aan een uniek project in het personenvervoer, het zogenaamde taxipastraject. Wat maakt dit project nou zo uniek?

Het taxipastraject is een project met 100% baangarantie na het behalen van de taxipas opleiding. De fysieke belasting is bij deze baan gering en bestaat uit het moeten kunnen autorijden en het contact leggen met mensen. Cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen op deze manier langzaam wennen en voorsorteren op een nieuwe duurzame arbeidstoekomst.

Het taxipastraject kan heel goed worden ingezet binnen Spoor 2 trajecten. Er wordt gestart met een leerwerktraject van 3 maanden. Dit is de combinatie van werken en leren met een taxipas opleiding. Zo worden theorie en het opdoen van praktijkervaring gecombineerd. Is er een terugval of is het allemaal net even te zwaar, dan kan flexibel wat minder worden gewerkt. Na het succesvol doorlopen van het leerwerktraject kan aansluitend een arbeidsovereenkomst worden aangeboden.

Voor een organisatie kan dit project een enorme kostenbesparing betekenen bij verzuimgroepen die langer dan 1 jaar ziek zijn. Even een rekensommetje: een verzuimdag kost gemiddeld € 250,- per dag, de kosten van een Spoor 2 traject met baangarantie met taxipas bedragen excl. btw. € 3950,-. De terugverdientijd voor de organisatie is slechts 15,8 dagen. Daar valt dus enorm veel winst te behalen!

Mocht een werknemer onverhoopt toch uitvallen in het taxipastraject, dan zorgt Work2Work voor een sluitende aanpak en kan de aanmelding voor een regulier Spoor 2 traject direct worden ingezet.

Inmiddels heeft Work2Work al 60 passende vacatures in het personenvervoer in portefeuille en we blijven “on the move”. Wilt u meer weten over dit unieke, kostenbesparende taxipastraject? Neem dan contact op met onze register arbeidsdeskundige Edvard Hazebroek.

Work2Work, Waardevol in Werk!